Projenin Amaçları ve Hedefleri

Projenin Amaçları ve Hedefleri

         Müzik eğitimi kapsamında erken yaş keman eğitimi uygulamaları, toplu eğitime ve ülkemiz müzik kültürüne uyumlu öğrencilerin yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

         Proje kapsamında Bolu Sosyal Bilimler Lisesi Müzik Öğretmeni Müge YETİŞ tarafından  1 Eylül 2021-30 Haziran 2022 tarihleri arasında 7 öğrencimize haftada 4 ders saati eğitim verilecektir. 

25.11.2021 277

Projenin Amaçları ve Hedefleri:

·         Müzik eğitimi yolu ile öğrencilerde istendik davranış değişiklikleri oluşturmak,

·         Keman eğitimi yolu ile öğrencilerimizin kendilerini ifade edebilmelerine imkân sağlamak.

·         Öğrencilerimizin müzikal duyuş ve becerilerini geliştirmenin yanında, bilişsel, devinişsel alanlarda da gelişimlerine katkı sağlamak.

·         Yapılacak etkinlikler ile sosyal becerilerini, iletişim becerilerini, topluluk önünde iş yapabilme becerilerini ve kendini doğru ifade edebilme becerilerini geliştirirken, kendine güven duygusu oluşturmalarına yardımcı olmak.

·         Öğrencilerimizin müzik eğitimi kapsamında planlı, sistemli ve verimli bir keman eğitimi almalarını sağlamak, içlerinde gelecek vadeden ve müziği meslek olarak seçmek isteyenleri belirleyip desteklemek.

·         Büyük bir heyecan, azim ve kararlılıkla yürütülecek bu çalışmalar ile Türkiye'ye örnek olunması ve çalışmaların tüm ülkede yaygınlaşmasıyla mümkün olduğunca birçok bireye ulaşmak. 

·         Sanatla ilgilenen ve edebi zevk edinmiş öğrenciler yetiştirmek.